top of page
moordrecht fotos-8.JPG

Personal Training

De reden om gebruik te maken van personal training verschilt per persoon. De essentie van personal training is dat de coach 100% aandacht heeft voor jou. Daardoor kan er maximaal op techniek gefocust worden. 

In de Workout of the Day wordt er vaak gewerkt met een hoge intensiteit. Hoe sneller de beweging wordt uitgevoerd, hoe slordiger de techniek vaak wordt. De basis van de beweging moet daarom ook goed zijn voordat je op hoge intensiteit, met een hoge hartslag een technische oefening snel uit gaat voeren. Een technische oefening alleen in de WOD oefenen is natuurlijk niet erg, maar met personal training zal je de techniek veel sneller onder de knie krijgen en daar veel baat bij hebben in de WOD.

Sommige atleten gebruiken personal training om in de weightlifting beter te worden. Door een uur alleen te focussen op de Snatch of Clean & Jerk kan iemand flinke stappen zetten in het verbeteren van de beweging.

Hetzelfde geldt voor bewegingen uit de powerlifting. De squat, bench press en deadlift zijn oefeningen die in eerste instantie veilig en met een goede techniek moeten worden uitgevoerd, voordat iemand naar zware gewichten gaat. De coach kan zich volledig focussen op techniek, zodat jij sneller zware gewichten kan tillen en sterker kan worden. 

Tenslotte zijn er een hoop gymnastics skills die in allerlei progressies kunnen worden aangeleerd. Denk daarbij aan pull ups, muscle ups en toes to bar. Deze bewegingen komen veel terug in de WOD en zijn technisch moeilijk. Samen met je coach kan je werken aan progressies en met kleine stappen werken naar jouw eerst pull up, toes to bar of muscle up!

Uiteraard bepaal jij waar je aan wilt werken en zijn er nog veel meer opties! 

Interesse? Neem contact met ons op om de les(sen) in te plannen!

bottom of page