top of page

Wat is CrossFit?


"CrossFit is not about being better than someone else. It is about being better than you used to be."
 

CrossFit is constant gevarieerd en functioneel trainen op hoge intensiteit. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Het idee achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek onderdeel, maar om fit te zijn op alle 10 onderdelen binnen de CrossFit. Het is niet voor niets dat veel mensen die in het dagelijks leven moeten vertrouwen op hun fitheid aan CrossFit doen. Denk aan mensen bij defensie, politie, brandweer etc.

De training van een uur bestaat uit een gezamenlijke warming-up, het uitleggen van de 'skills' die in de training gebruikt worden en een intensieve training. De training noemen we de WOD (Workout of the Day). Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbells, kettlebells, zandzakken, touwen, ringen en het eigen lichaam. De oefeningen bestaan voornamelijk uit bewegingen die nuttig zijn in het dagelijks leven, zoals duwen, trekken, stoten, tillen, werpen en rennen. Bij ons zal je geen leg press doen, maar een squat, geen bicep curl, maar een pull up en geen tricep extension, maar een dip.

De WOD bij CrossFit Moordrecht is geschikt voor iedereen. Jong of oud, ervaren of beginner. De WOD is te schalen naar jouw eigen niveau, zodat er toch intensief maar vooral veilig getraind kan worden. Iedere training is anders en constant gevarieerd, want routine is de vijand bij CrossFit! De WOD’s worden in kleine groepen uitgevoerd onder de begeleiding van ervaren CrossFit trainers.

Ik ben geen atleet en/of ik ben niet in vorm! Kan ik met CrossFit beginnen?

Zeker weten! De behoeften van jou en die van een olympische atleet zijn precies hetzelfde, namelijk een verbetering van vermogen, snelheid, kracht, cardiovasculair en algemeen uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie, balans, behendigheid en nauwkeurigheid. Deze 10 vaardigheden worden getest in CrossFitwedstrijden, maar zijn net zo relevant voor iemand die zo lang mogelijk zelfstandig fit door het leven wilt gaan. De grootste reden dat mensen in een verzorgingstehuis komen, is omdat ze niet meer kunnen opstaan.

Ik doe al een andere sport, kan ik dat combineren met CrossFit?

Ja, graag zelfs! CrossFit raad zelfs aan om te combineren met andere sporten. Zo vergroot je de kans op een verbeterde coördinatie en meer explosiviteit bij bijvoorbeeld balsporten.

Waarom is CrossFit duurder dan een fitness abonnement?

Bij CrossFit betaal je niet om te trainen of gebruik te maken van de spullen. Je betaalt om getraind te worden. De lessen worden voor jou voorbereid en zijn super afwisselend! Zie het als personal training in kleine groepen (max 12 personen). Trainen in groepsverband is leuk en motiveert elkaar. De coach let op de uitvoering van de oefening en kan de training per persoon aanpassen, zodat iedereen het beste uit zichzelf haalt op een veilige en verantwoorde manier.

Hoe begin ik met CrossFit?

Meld je aan voor een gratis proefweek. Voor je eerste proefles vertelt de coach je precies wat we die dag gaan doen. Voor en na de les kan je al je vragen kwijt aan de coach. De rest van de week kan je je onbeperkt inschrijven om de variatie zelf te ervaren.

Ben ik wel fit genoeg om te starten met CrossFit?

Je moet niet fit zijn om te starten, maar starten om fit te worden. CrossFit is voor iedereen ook als je nog niet zo fit bent. Bij CrossFit doet iedereen mee op eigen niveau. Voor elke workout wordt per individu de uitvoering en intensiteit aangepast naar een niveau dat voor diegene haalbaar en uitdagend is.

Kan ik zelfstandig komen trainen?

Ja dat kan. Tijdens de 'open gym' uren kan je zelfstandig trainen. Uiteraard is er altijd een trainer in de buurt om vragen te stellen of te helpen.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kan ons altijd mailen, bellen of contact zoeken via het contactformulier en we leggen het je graag uit!

bottom of page