Wat is CrossFit?

"CrossFit is not about being better than someone else. It is about being better than you used to be."

CrossFit is constant gevarieerd en functioneel trainen op hoge intensiteit. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Het idee achter CrossFit is om niet te specialiseren in een specifiek onderdeel, maar om fit te zijn op alle 10 onderdelen binnen de CrossFit. Het is niet voor niets dat veel mensen die in het dagelijks leven moeten vertrouwen op hun fitheid aan CrossFit doen. Denk aan mensen bij defensie, politie, brandweer etc.

De training van een uur bestaat uit een gezamenlijke warming-up, het uitleggen van de 'skills' die in de training gebruikt worden en een intensieve training. De training noemen we de WOD (Workout of the Day). Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbells, kettlebells, zandzakken, touwen, ringen en het eigen lichaam. De oefeningen bestaan voornamelijk uit bewegingen die nuttig zijn in het dagelijks leven, zoals duwen, trekken, stoten, tillen, werpen en rennen. Bij ons zal je geen leg press doen, maar een squat, geen bicep curl, maar een pull up en geen tricep extension, maar een dip.

De WOD bij CrossFit Moordrecht is geschikt voor iedereen. Jong of oud, ervaren of beginner. De WOD is te schalen naar jouw eigen niveau, zodat er toch intensief maar vooral veilig getraind kan worden. Iedere training is anders en constant gevarieerd, want routine is de vijand bij CrossFit! De WOD’s worden in kleine groepen uitgevoerd onder de begeleiding van ervaren CrossFit trainers.

CrossFit, beginner, gevorderd. CrossFit Gouda, CrossFit Waddinxveen, CrossFit Moordrecht, CrossFit Wayward

  • Spotify Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram

Huisregels | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden | ©2020 door CrossFit Moordrecht.